top of page
pp.jpeg

Wie ik ben

Als mens heb ik een diepe liefde voor de puurheid van de natuur en de mens. Ik ben in mijn hele leven enorm tegen opgelegde hokjes aangelopen, waar ik heb moeten vechten om tot mijn eigen ik te kunnen komen en te blijven. 

In mijn vrije tijd knuffel ik graag met mijn katten met een goed boek of serie en een kop thee. Ik houd van creatief rommelen, dungeons and dragons spelen met vrienden en dansen.

Ik heb over de jaren gewerkt van een ingewikkelde en haatdragende relatie met mijzelf naar een accepterende en liefdevolle relatie. Ik ben op een punt waar ik nooit dacht dat ik zou belanden toen ik diep in mijn depressies zat, niet alleen op leef- en werkniveau maar vooral op het gebied van zelfkennis, grenzen aan durven te geven en mezelf belangrijk genoeg vinden om te kiezen voor wat goed voor mij is, en daar ook nog af en toe in te mogen en kunnen struikelen.

Werken als ervaringsdeskundige

Zolang ik weet heb ik al niet in de hokjes gepast die wij als maatschappij (ongeschreven) hebben gecreëerd en dat vormt voor een groot deel de basis van mijn persoonlijkheid & ervaringsdeskundigheid. 

Na het afronden van mijn verpleegkunde MBO-4 opleiding en jaren met plezier in de zorg gewerkt te hebben had ik zoals veel collega's moeite met zorgen voor mijzelf binnen de kaders die werden geleverd vanuit zorgsystemen. Ik werkte met liefde voor andere mensen, maar vergat mezelf. Hierdoor ben ik uiteindelijk zelf als cliënt in de ggz terecht gekomen.

Hier liep ik enorm tegen het gebruik van diagnoses als oplossing aan voor alles waar ik mee worstelde. Ik leek met elke diagnose minder mens te worden. Iets wat ik graag andere mensen wil besparen. 

​​

Ook de hulpverlening leek met elke dag dat ik opgenomen was minder mens te zijn. Professionele nabijheid creëerde voornamelijk afstandelijkheid, want wat is eigenlijk professionele nabijheid?

Passie voor gelijkheid

​Door mijn ervaring als hulpverlener en cliënt kan ik mij goed inleven in waar mensen vastlopen. Daarnaast is empathie één van mijn grootste kwaliteiten. 

Ik vind het belangrijk om respect te hebben dat mensen keuzes maken vanuit verleden of systemen, waarbij ik werk aan meer kennis en begrip waardoor deze keuzes veranderen. De basis waar ik vanuit werk is dat ik alvast de stappen vooruit zet om op gelijkwaardig niveau te werken en praten. Door openheid en kwetsbaarheid te tonen, waarbij grenzen nog steeds een belangrijk onderdeel zijn, probeer ik een veilige omgeving te creeëren voor de ander om ook met die kwaliteiten te oefenen.


Heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met mij op.  

Open - Nuchter - Humoristisch - Kwetsbaar - Intuitief - Empatish

Get in Touch
Over mij: About Me
bottom of page